Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Äggfrossa

Lämna en kommentar

Jag och A hade äggprovning 🙂 vänster: ekoägg, mitten: vanligt ägg, höger: frigående ägg från vännernas hönsgård.

De skiljde sig åt i både färg och även smak. Eko var mörkast i färgen på gulan, de ”hemgjorda” smakade godast 🙂

Ägg är ett fantastiskt livsmedel! Rikt på protein och innehåller faktiskt alla näringsämnen som vi behöver, utom vitamin C. Fullproppat med mineraler, fettsyror och vitaminer…

Så fortsätt att äta ägg! Här hemma äts ägg i alla dess former. Kokt, stekt, som äggröra, i smoothie, i pannkakor och ibland rör jag ner ett eko-ägg i dotterns (den äldsta äter inte gärna ägg) hemgjorda vaniljyoghurt. Om hon inte ser det så märker hon inget 😉

Proteinet för en lång mättnad och ett jämnt blodsocker är också något vi vill åt då det gäller våra barn. En frukost bestående av i huvudsak protein som t ex ägg och bra fetter i form av nötter, avocado etc är sååå mycket bättre för humöret och orken än en limpmacka eller flingor och mjölk.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s