Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Naturligt glutenfria scones

Lämna en kommentar

Till helgfrukost eller som fika. Allra helst fikar vi utan sött…Vi har provat många olika scones-recept under våra glutenfria år, men oftast har det fallit på smaken eller smuligheten. Men idag fick vi till det!

Ett recept från Nillas Kitchen, utan mystiska mjölmixer. Bakade med naturligt glutenfria mjöler.

Goda och frasiga blev de!

Recept  havrescones 4-5 st

– 90 g (ca 2,5 dl) glutenfria havregryn

– 150 g (ca 2 dl) glutenfria havremjöl

– 160 g (ca 2,5 dl) rismjöl

– 1 tsk salt

– 2 tsk bakpulver

– 1,5 tsk fiberhusk

– 50 g smör eller kokosolja i fast form (vi tog smör denna gång)

– 3,5 dl mjölk/havremjölk/filmjölk (vi tog filmjölk denna gång)

I ursprungsreceptet fanns 1 msk kokossocker eller annan sötning med, men det uteslöt vi och det blev jättegott utan!

Sätt ugnen på 250 grader

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

Tillsätt fettet och finfördela snabbt i mjölblandningen.

Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.

Låt degen svälla i 10 min.

Forma 4 runda bröd och platta till dem lite. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.

Skåra varje kaka med ett kryss rakt över och nagga lite grann med en gaffel.

Grädda i ugnen i 20-25 min.

Ät med smör och kanske en god ost 🙂

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s