Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Färs-tips

Lämna en kommentar

20150920_132857

I den här familjen, och säkert många med oss, så blir det en hel del rätter med någon slags köttfärs. Oftast köper vi ekologisk nötfärs, men vi vill gärna bli bättre på att variera oss. Dels för smakens skull, men också för att vi vill öka variationen för hälsans skull. Jag tror på att man ska sprida intaget av livsmedel så att man inte får i sig samma sorts näring och även då eventuella gifter varje gång…

Senaste månaden så har den här frysta kalkonfärsen funnits på Coop. Jag har gått in på ”åkeP´s” hemsida för att läsa om ursprung osv och det ser helt okej ut, även om det inte är helt igenom ekologiskt. Fåglarna växer upp frigående, deras foder är vegetabiliskt och de är fria från antibiotika och annat skräp.

Vi har provat att göra färsbiffar vid ett par tillfällen och vi gillar dem skarpt! Senast åt vi dem med svirvlade morots- och zucchini-strimlor, vitkålssallad och en sorts löksås gjord med Oatly matlagningsgrädde. Det blev supergott tyckte även barnen 🙂

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s