Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Äkta majonnäs?

4 kommentarer

2015-10-05_22.15.11

I hela mitt liv så har jag trott att jag inte gillar majonäs. Den lilla klicken på ägghalvan till jul eller påsk har fått mig att må illa. Kvalmig och skum smak som står mig upp i halsen. Någon gång har jag provat att göra egen, men då skar det sig alldeles…

Då jag läser en hel del matbloggar så har jag åter blivit nyfiken och sugen på att prova då många säger att egen majonnäs både är enkel och ”såååå god”. Då jag allt mer väljer bort mejeriprodukter så ville jag hitta ett alternativ till sås gjord av creme fraiche.

Sagt och gjort! Jag googlade fram 56 kilo´s recept på majonnäs som enligt henne tar en minut att göra. Det borde jag väl kunna lyckas med…

Och ta daaaa… det funkade! Snabbt, enkelt och supergott 😀

Receptet: Alla ingredienser måste ha samma temperatur!!! Viktigt, annars skär det sig…

1 ägg

2 dl neutral (ej kallpressad som är för skarp i smaken) rapsolja

1-1,5 tsk dijonsenap

1 krm salt

1 msk citron

Häll alltihop i en hög bägare. Ställ ner mixerstaven på botten. Sätt igång den och håll stilla i några sekunder. Börja sedan vicka fram och tillbaka. Mixa tills majonnäsen blivit fluffig. Smakar utsökt 🙂

En helt annan och äkta produkt än den köpta i tub eller burk…

Findus ”Äkta majonnäs” innehåller: Rapsolja, ättika, äggula 4,6 %, senapsfrö, socker, salt, vitpeppar, förtjockningsmedel (E401, E412, E417), cayennepeppar, konserveringsmedel (E211) och färgämne (betakaroten)…

Vad väljer DU?

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

4 thoughts on “Äkta majonnäs?

  1. Har samma erfarenhet som dig. Trodde inte att jag gillade majonnäs… Började göra den varianten du nämner för ngt år sedan och nu kan jag äta den hur ofta som helst…
    Den går att variera hur mycket som helst…
    Mervi

    Gilla

  2. Så märkligt att jag inte har testat förut😉
    Har provat att sakta strila oljan och vispa…men aldrig lyckats något vidare. Det här var ju plättlätt och gott😄

    Gilla

  3. Det där till och med ser gott ut ju. Jag är annars inte heller så förtjust i majonnäs men den där såg ju faktiskt till och med god ut. Och mitt val hade varit enkel. Hellre naturlig mat än mat med onödiga tillsatser.

    Fin dag till dig och tack för titten inne hos mig
    //Annie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s