Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Blomkålspizza gånger 2

Lämna en kommentar

blomkålspizza

Här testas det för fulla muggar 🙂

Den tidigare så bespottade blomkålen fortsätter att göra succé i vårt kök. I sociala medier har jag läst om folk som har ätit blomkålspizza. Trots att det låter lite konstigt så har jag blivit nyfiken. Så lördags var det dags att prova. Jag gjorde två olika varianter av ”deg” då jag inte äter mejeriprodukter längre. Men i familjens fanns både fetaost och vanlig riven ost. Pålägget valdes efter familjemedlemmarnas olika önskemål.

Det är således i botten som man har blomkålen. Sätt ugnen på 225 grader.

Recept med ost:

1 normalstort blomkålshuvud

2 ägg

en nypa salt

1,5 paket fetaost

Finhacka blomkålen i matberedare eller riv den fint på ett rivjärn. Knäck i äggen. Finhacka/smula fetaosten. Häll i lite salt och blanda till en ”deg”/massa.

Recept utan ost

1 normalstort blomkålshuvud

2 ägg

en knapp tsk fiberhusk

1 tsk salt (behövs för att det ska smaka något 😉

Gör som ovan, men utan fetaosten. Strö över fiberhusken och låt degen vila i 5 minuter.

Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10-15 min, tills den börjar bli torr och lite gyllenbrun. Ta ut plåten och lägg på valfria tillbehör. Vi valde tomatpuré som grund men man kan så klart ha någon form av tomatsås istället.

På min så blev det grön paprika, småtomater, gul lök och oregano.

Familjen tog grön paprika, småtomater, lök, fetaost, lufttorkad skinka, kalamataoliver och riven ost.

Riktigt gott! Tillbehör blev en vitkålssallad med strimlad vitkål, olivolja, lite pressad citron, salt och pressad vitlök. Detta ska absolut göras igen 😀

Varianten med fetaost i blev ganska smulig i botten och höll inte ihop. Kanske gjorde jag den för tjock? Kanske håller den ihop bättre om man istället väljer vanlig riven ost som ”klistrar” ihop det hela, eller om man tar lite fiberhusk i? Får prova igen 🙂

Varianten utan ost höll ihop och blev nästan som en tunn omelett. Ett tips är att smeta ut den så att den blir riktigt tunn på plåten.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s