Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Black friday

2 kommentarer

20151120_195901

Nätet, tidningar och annonsblad svämmar över av reklam för ”Black friday”. Detta uttryck kommer från USA som så mycket annat. Black friday innfaller efter Thanks Giving och är USA´s största shopping- och rea-dag och brukar vara startskottet för den enorma julhandeln.

Sedan ett par år tillbaka så har denna ”svarta fredag” kommit till Sverige, första gången 2013. Ännu en ”tradition” som är tagen ur sitt sammanhang och som uppkommer som en happening även i Sverige. 2013 när Black friday uppmärksammades i Sverige för första gången ökade näthandeln med 100 % mot en vanlig fredag. Så idag sätter julhandeln igång på allvar i Sverige, den enorma köphetsen infinner sig…KÖP, KÖP, KÖP!!!

För mig känns det galet med denna köphets. Visst kommer jag att köpa julklappar, men i år kommer jag att försöka tänka hållbart, mer nödvändiga och kreativa saker som kommer att användas… Alltför många prylar har vandrat genom detta hus som en julklapp eller present för att raskt bli ointressanta prylar som faller i glömska. Det är en utmaning att stå emot den massiva uppmaning att handla.

Men jag ska försöka stå emot så gott det går, skapa stämning och uppleva. Umgås och ha det trevligt tillsammans. Leva klokt… Det måste väl ändå vara det som är viktigast i juletid, likväl som alla andra dagar?

 

 

 

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

2 thoughts on “Black friday

  1. Håller med dig helt, idag blir det istället pepparkasbak med barnen, gjorde degen i onsdags så nu väntar den bara på att bli utkavlad och fina figurer 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s