Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Äggmjölk

Lämna en kommentar

20151026_170827

Om man som jag sedan en tid tillbaka helt undviker mjölkprodukter så kan det vara svårt att få till en god kopp kaffe ;-). Jag kan dricka en kopp svart kaffe då och då om jag ”måste”, men helst så har jag en skvätt mjölk i. Under en period så hade jag i havremjölk eller havregrädde/kaffemjölk av havre. Det funkade bra, MEN om man ska krångla till det ytterligare så utesluter man även dessa mjölkalternativ… 😀 Vad finns då kvar?

Äggmjölk! Det låter kanske inget vidare men fungerar faktiskt alldeles utmärkt som ersättare i kaffet. Funkar även som bas för varm choklad. Snabbt och enkelt är det också. Och nyttigt 🙂

Recept Äggmjölk

50 g kokosolja

2 ekoägg

Mixa ägg och kokosolja med en mixerstav tills det har blandat sig ordentligt. Tillsätt:

2 dl kokande vatten

Mixa lite till och häll upp i glasflaskor/kanna/burk. In i kylen och sedan är det klart att blandas i kaffekoppen.

Äggmjölken håller sig några dagar i kylskåp men brukar här gå åt ganska snabbt.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s