Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Grönkålspesto

3 kommentarer

IMG_1003

Grönsaker som tillagas i värme förlorar en hel del av sina näringsämnen. Därför behöver vi även äta en hel del råa grönsaker för att få i sig det som man behöver och för att kroppen ska få något att jobba med.

Någonstans såg jag ett recept på grönkålspesto, men så klart hittade jag inte receptet när jag ville ha det. Stora, ”kloka” herr google hade jag kunnat fråga, men istället körde jag på känsla 😉 Så här kommer mitt ”recept”, lite grov i konsistensen så att lite knaster finns kvar:

Grönkålspesto recept

3 stora blad grönkål

1 dl sötmandlar eller valfria nötter

1 dl olivolja

4-5 cm parmesanbit 😉

Ev salt

Riv av själva bladen från de grova grönkålsstjälkarna. Lägg allt i en mixer och kör ganska kort så att det blir lite grovt i konsistensen. Servera till valfri grönsaks-, fisk- eller kötträtt. Sååå gott 🙂

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

3 thoughts on “Grönkålspesto

  1. Ja den var verkligen supergod. Den tar vi igen 😊

    Gilla

  2. Pingback: Vego-”pasta” |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s