Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Grönsakslasange, helt mejeri- och glutenfri

Lämna en kommentar

IMG_1064

Vid en titt i kylen så insåg jag att vi hade en del grönsaker som började sjunga på sista versen. Då jag ogillar att slänga mat så funderade jag en stund över vad jag skulle kunna laga av detta. Vi hade bl a fänkål, vitkål, purjo, zucchini, coctailtomater… så det fick bli en slags grönsakslasange/gratäng. Den kan bli bra att ha i veckan som kommer. Vi bestämde oss ju vid nyår att vi ska försöka äta två vegetariska middagar varje vecka. Hittills har det gått bra 🙂

Recept grönsakslasange: grönsakerna kan varieras efter vad du har hemma…

0,5 fänkålsstjälk

en rejäl klyfta vitkål

ca 15 cm purjo

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1-2 zucchini

1 tetra med tomatkross

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1 msk Biofood grönsaksbuljong (innehåller inte så mycket ”skräp”)

1 tsk honung

coctailtomater

Gör så här: Börja med att hacka lök och vitlök och fräs dessa snabbt i olja eller smör. Tillsätt tomatkross, oregano, basilika och buljongpulver. Låt koka ihop i ca 15 min. Smaka av med salt och honung.

Under tiden som tomatsåsen kokar så hackar du de övriga grönsakerna, utom zucchinin. Fräs grönsakshacket i smör i en stekpanna. Skiva zucchinin på längden så att det blir avlånga skivor.

Lägg hälften av grönsakshacket i botten på en ugnsform. Täck med skivor av zucchini. Häll på hälften av tomatsåsen. Täck med resten av grönsakshacket. Sedan ett lager till med den skivade zucchinin för att sedan avsluta med resten av tomatsåsen. Halvera coctailtomaterna och fördela över ytan.

Om man vill så kan man smula fetaost, mozzarella eller riven ost överst innan man sätter in den i ugnen men jag ville ha den helt mejerifri idag.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Den blev väldigt god 🙂 Äts som ensam rätt eller som tillbehör till kött/fisk/fågel.

Grönsakslasange

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s