Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Rese-reflektion

Lämna en kommentar

20160627_174014

Under 10 dagar så har vi varit på resande fot. Vi flög till Düsseldorf i mellersta Tyskland för att slippa första biten och hyrde där bil för att ta oss söderut. Vi hade inga direkta planer utan satt med kartan framför oss på morgonen och funderade över var vi skulle ta vägen 🙂

Detta är första gången som vi har åkt på en ”riktig” bilsemester med familjen. Vi har varit i fjällen några gånger och åkt runt i Sverige. Men då våra barn har haft tendens till åkjuka och inte gillat att åka bil (=tråkigt då de inte har kunnat läsa, titta på film etc) så har vi tänkt att det nog inte skulle funka med bilsemester…

Men nu nu trotsade vi detta och gjorde slag i saken. Och vad lyckat det blev! Vi har upplevt en massa olika landskap, städer och byar. Badat i en sjö bland bergen i Norra Italien, åkt på slingrande serpentinvägar, promenerat i både fascinerande medeltida stadsdelar, små sömniga byar och i städer tillsammans med stadens ”jet-set” 😉 Ibland har vi stannat till vid ett litet gasthaus el hotell slumpvis någonstans och hittat boende. Andra gånger har vi använt oss av booking.com som har fungerat riktigt bra. Vi åkte runt en hel del i södra delen av Tyskland, tog oss genom Schweiz till norra Italien, upp genom Schweiz igen, till Österrike och sedan Tyskland igen.

Barnen har klarat sig från den värsta åksjukan. Bara lite lätt illamående när vägarna vinglade som mest. De har tappert suttit i bilen många timmar per dag utan att klaga det minsta. A passade på att sova en hel del 😉

Vi har haft riktigt roligt tillsammans och skrattat mycket. Att WIFI har varit sviktande på de flesta ställena har bidragit till mer familjetid tillsammans…

Ett fakta är att det inte är helt enkelt att äta på resa när man inte kan äta gluten. Skillnad är det för mig som ”kan” äta gluten, men som väljer bort då jag mår bättre utan. Men L som mår riktigt dåligt av gluten har haft en del svårigheter. Det har varit en hel massa mjölmat som erbjuds och det har varit svårt att få personalen att förstå vad vi menar med ”gluten-free”.”senza glutine” el ”gluten-frei”. En lärdom är att nästa gång ha med oss ett dokument på engelska och det inhemska språket som talar om vad som fungerar och inte fungerar. Jag har sett att det finns att skriva ut någonstans. Tidigare har vi åkt charter och bott på stora anläggningar där de har varit väldigt förberedda och hjälpsamma.

Detta har för oss varit en sorts resande som har gett oss mersmak! Detta vill vi göra fler gånger, men då kanske till andra länder. Nästa gång ska vi också leta efter lägenheter att hyra då det underlättar om vi kan laga en del av maten själva.

2016-06-28_20.32.442016-06-30_22.05.11

 

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s