Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Hälsa enligt mig

Paprika2

Foto: Thomas / Studio F8

Vägen till en bra hälsa kan vara snårig och långdragen. Jag tror att olika personer behöver olika saker för att må bra. Vi är alla olika individer, med olika behov och förutsättningar. Dock vet jag att det finns några grundpelare som alla mår bra av, oavsett förutsättningar. Dessa grundpelare är bra mat i form av rena, ursprungliga råvaror, rörelse, tillräckligt med god sömn och vila, en tillvaro med lagom mycket stress och möjlighet till återhämtning. Ytterligare en faktor som jag känner är alltmer viktig är en känsla av att ha energi kvar för att skapa en meningsfull fritid som innehåller sådant som just jag gillar och får glädje och energi av.

På vägen mot en god hälsa så är det lätt att springa vilse. Vad som då kan vara ett bra tankesätt är att man inte ska fortsätta springa åt fel håll när man väl har upptäckt snedsteget. Om du är på väg med bil mot Sundsvall och upptäcker att du plötsligt är på väg till Malmö. Fortsätter du då i full fart mot Malmö nu när du ändå har kört fel eller vänder du på snabbast möjliga sätt för att fortsätta din väg mot Sundsvall…?

Det finns inga ”quick-fix”… Då borde vi inte ha en värld full av människor med hälsoproblem, eller hur?

Alla kan göra förändringar i sitt leverne till det bättre, utan att bli fanatisk. Det borde vara lika lätt att stoppa något bra i munnen som att slänga in en Snickers… Men kampen mot sockrets beroendeframkallande varande kan vara både svår och kräva mycket av individen. I mitt fall och många andras så är det nolltolerans mot socker som gäller. Jag klarar inte att äta lite. När man väl har slutat och känner sig tillfreds med det så mår i alla fall jag direkt fysiskt dåligt av att äta socker. Jag får ont i huvudet, mår illa och får hudutslag och det vill jag helst vara utan.

Det finns överhuvudtaget ingenting positivt med denna vara för människokroppen. Den ställer mest till med obalanser i både tarmflora, hormonsystem och i tanken 😉

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s