Naturliga vägar till frisk hud och hår

När vintern kommer och luftfuktigheten går ner kan det kännas ordentligt i hela kroppen. Händer blir torra och håret hänger livlöst omkring ansiktet. Det finns en massa produkter som kan ge mer fukt. Men de är inte alltid naturliga. 

Naturligt hår

Om det är viktigt för dig med naturnära lösningar för frisk hud och hår kan du betänka vilka naturliga ingredienser som kan fungera bäst. Dessutom kan det vara klokt att beakta hur din kost och livsstil kan påverka hud och hår.

Aloe vera är en fantastisk ingrediens

Aloe vera är helt naturligt och ett ämne som gör underverk för torr hud. Det finns produkter som har nära 100 % av denna ingrediens. De är alltså mycket naturliga och fungerar väldigt bra för hudvård för hela kroppen.

Aloe vera är också säkert att använda på barn. När barnet har torr hud kan det vara väldigt smart att köra lite massage med en aloe vera kräm direkt efter badet. Detta både under vinter och sommar.

Smart kost för friskare hud och hår

Det du äter kommer också att påverka hud och hår. Om du får för lite i dig av vitaminer och mineraler kan det synas på hår och hud. Lär dig mer om hur du kan äta för att hålla huden frisk. D-vitamin är något som ofta nämns och som kan bli extra viktigt under vintermånader då solinstrålningen är svagare.

Vad finns i kylen?

Ta en titt i kylen och upptäck nya kurer. Gör ansiktsmasker av frukt och grönt eller testa hur en bit gurka på varje ögonlock får dig att se pigg ut igen. Du har en hel del naturliga vägar till frisk hud och hår i skafferiet så börja där!