Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Kost enligt mig

Citroner

Foto: Thomas / Studio F8

En bra kost för mig är en ”ren” kost, så full av näringsämnen och färger som möjligt. En ursprunglig kost som består av grönsaker, rotsaker, ägg, fisk, skaldjur, kött, smör, nötter och naturliga oljor. Jag väljer ekologiskt om det är möjligt och avstår så gott det går från synligt och raffinerat socker och onödiga tillsatser. Den här typen av mat bygger våra kroppar och hjälper dem att fungera så bra som möjligt när de inte behöver jobba med en massa onödigt skräp.

Det har tagit många år för mig att känna mig trygg i min kropp och att förstå vad den mår bra av. Många dieter och kurer har passerat genom mitt liv och många gånger har jag slitit hårt för att jobba mot min kropp istället för med den…

För mig är det numera viktigt att maten smakar bra, att vi äter sådant som vi njuter av på riktigt, det gör gott för själen. Att inte känna skam av att äta, utan istället känna lugn och tillfredsställelse. Det är en enorm känsla att äntligen ha landat i detta. Det är också detta jag vill inspirera andra till och först och främst mina egna barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s