Fri från synfel med ögonlaser

Att göra en operation med ögonlaser för att slippa glasögon och linser blir allt mer populärt. De allra flesta kan få hjälp på detta sätt. Men det är viktigt att ha en realistisk bild av hur mycket operationen kan minska ens synfel. Det är inte säkert att du kommer att ha “perfekt” syn efteråt.

Funderar du på att ta hjälp av ögonlaser för att slippa glasögon och/eller linser? I så fall är det viktigt att du har realistiska förväntningar på hur bra syn du kommer att ha efter operationen. Det finns olika tekniker för ögonlaser, och vilken av dem som passar bäst för dig beror på flera saker, bl.a.

  • Hur gammal du är
  • Hur dina ögon ser ut
  • Vilket synfel du har
  • Vilken livsstil du har

Ögonlaser passar bäst för personer som är yngre än 45 år. Du kan läsa mer om de olika metoderna för ögonlaser på https://www.novius.se/ogonlaser

Vad kostar ögonlaser?

Att åtgärda sitt synfel med ögonlaser kostar mycket pengar, men med tanke på vad många lägger på glasögon och linser är det svårt att säga att det är dyrt. Det är snarare att se som en investering. Tidigare fanns möjligheten att få behandlingen betald av arbetsgivaren, mot ett avdrag på lönen. Denna typ av löneavdrag är inte längre möjliga att göra. Privat vård, till vilken ögonlaser hör, förmånsbeskattas numera. 

Ögonlaser Stockholm

Bra att veta om ögonlaser

Biverkningar efter behandling med ögonlaser är ovanliga. 99 av hundra patienter uppnår sin maximala synskärpa efter ingreppet, och behöver inte göra någon ytterligare korrigering. Vad som är maximal synskärpa varierar dock från person till person. Ofta ingår en kostnadsfri finjustering efter behandlingen, om det skulle bedömas vara nödvändigt.

Det är dock klokt att ta ledigt från jobbet dagen efter ingreppet, så att du kan vara hemma och vila. Det kan också ta några månader innan du uppnår full synskärpa.