Hudvårdsrutinen som en form av meditation

Visst är det viktigt att ta hand om huden. Huden påverkas av flera olika saker. Om du stressar mycket kan det påverka hudens hälsa. Och då kan din hudvårdsrutin vara bra både för kropp och själ.

Faktum är att det finns de som ser sin hudvårdsrutin som en form av meditation. Några minuter morgon och kväll vigs till härlig tvätt och olika produkter som är till för att sköta om kroppens största organ.

En stund för dig själv

Om du inte lever ensam och kanske har flera barn vet du hur viktigt det är med stunder där du får vara helt ensam. De sker ofta i badrummet där du kan låsa in dig. Men att bara ta hand om måsten när den där dörren är låst kan bli trist. Att få använda produkter som doftar gott och ger en skön känsla är en investering på flera plan.

Hudvård som meditation

Hudvård som terapi

Inom terapi är det ganska vanligt att prata om behovet av att göra saker för sig själv. Det spelar ingen roll om du försöker vara en Surrendered Wife eller om du jobbar med sätt att våga nå dina mål. 

När du gör upp en lista med aktiviteter som är till bara för dig är hudvården ofta med. Det kan handla om att hinna med en mask för ansikte och fötter en gång per vecka. Eller kanske om att inte hoppa över krämen under ögonen både morgon och kväll.

En så liten handling som att du faktiskt gör flera saker för din hud kan ge dig en känsla av omsorg som ger energi och kraft. Det är det här som kallas för self care på engelska. Och det är faktiskt en form av meditation eftersom du med hudvården påverkar dina sinnen och hur du upplever ditt liv och tillvaro.