Hur ser miljön i ditt hem ut?

Miljö handlar inte bara om hur natur och djur mår. I ditt hem behöver du också ha en miljö som är bra för dig och andra familjemedlemmar. Men hur ofta tänker du på saker som luftkvalitet och hur inredningen påverkar dig fysiskt och mentalt?

Här är några punkter som du kan betänka för att komma fram till om din hemmiljö är som den borde eller om det är dags att göra något åt saken. Vi börjar med luften…

Luftens kvalitet får betydelse

Idag vet vi att problem med mögel och mycket damm kan leda till problem med astma och allergier. Både hos barn och vuxna. Luften i ett hem påverkas av flera saker. God ventilation är viktigt, men många glömmer bort att det faktiskt är allra bäst att helt enkelt öppna fönster då och då.

När du håller fönster stängda dygnet runt, dag efter dag, kan luften lätt få sämre kvalitet. En frisk fläkt från ett öppet fönster en vinterdag är inte farligt. Tvärtom kan detta se till att virus som sprids i luft inte samlas på ett sätt som garanterar att alla i hemmet får vintersjukan.

Inomhusluft

Inredning som gör dig gott

Hemmets inredning påverkar också miljön. Personer som har lätt för att samla på saker och som inte gärna skiljs ens från ett sugrör kan få en hemmiljö som blir komplicerad. Ibland kan det vara svårt att själv se vad som skulle kunna göras.

Det kan vara spännande att boka in ett möte med ett proffs på inredning och design. Du kan få förslag på att byta färger på väggar eller att ställa möblerna på ett helt annat sätt för att få mer utrymme på golvet.

Fria ytor och möbler som du verkligen använder kan leda till en hemmiljö som känns mycket bättre. Både för dig som alltid bor i hemmet och för gäster som kommer på besök för att umgås med dig och din familj.